Hlavní obsah

ČT prohrála spor o 2,5 miliónu s ČNTS

ČTK, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká televize (ČT) prohrála ve čtvrtek spor s Českou nezávislou televizní společností (ČNTS). Musí jí zaplatit téměř 2,4 miliónu korun, tedy penále za zpoždění platby za koupi digitálního přenosového vozu. Navíc musí uhradit i náklady za soudní řízení ve výši přes 172 tisíc korun.

Foto: Pavel Jaňurek

Uzlová štafeta - SDH Rychvald

Článek

"ČT se pravděpodobně odvolá," komentoval na chodbě rozsudek pražského městského soudu právník ČT Petr Moucha. Verdikt je důležitý pro policii, která prověřuje, zda se tehdejší generální ředitel ČT Jiří Balvín nedopustil při nákupu vozu trestného činu.

Balvín odmítl vypovídat

Veřejnoprávní televize se hájila tvrzením, že její exředitel Jiří Balvín se loni na podzim ústně dohodl s ředitelem ČNTS Janem Vávrou na prodloužení lhůty splatnosti padesátimiliónového doplatku za přenosový vůz. Jediný, kdo mohl tuto verzi potvrdit, byl právě Balvín. Ten však u soudu odmítl vypovídat. "Využívám práva svědka nevypovídat, protože není v této věci ukončeno policejní šetření," prohlásil Balvín.

Vávra tvrzení ČT popírá

Vávra u soudu ústní dohodu s Balvínem popřel. "Musím kategoricky vyloučit jakýkoliv osobní či telefonický kontakt s Balvínem do doby, než jsem vystavil penalizační fakturu," řekl. Soudce Michael Nippert se v odůvodnění rozsudku plně ztotožnil se závěrečnou řečí právníka ČNTS. "Byla uzavřena platná smlouva... předmět byl dodán řádně, včas a bez závad," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám