Hlavní obsah

Cizinci v Pardubicích znásilnili dívku, která chtěla odvézt z diskotéky

Pardubice

Znásilněním skončilo stopování dvou mladých dívek o víkendu v Pardubicích. Nechaly se odvézt od diskotéky dvěma cizinci, kteří po nich požadovali sex. Jedné dívce se v lese podařilo vystoupit, druhou podle policie oba muži znásilnili.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívky v sobotu kolem čtvrté hodiny chtěly odvézt od diskotéky v centru města na nádraží. Nastoupily do tmavého auta, jehož řidič však odjel na opačnou stranu, než dívky chtěly. Cizinci odmítali zastavit, když však zpomalili na lesní cestě, jedné dívce se podařilo utéct.

„Druhá v autě zůstala. Po samotném aktu, který vykonali oba muži, dívku v lese 'vysadili' a odjeli pryč,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Eva Maturová.

Policisté měli popis auta a brzo ho našli. Zadrželi také jednoho z násilníků, který se později k činu přiznal, tvrdil ale, že sex byl dobrovolný. Za několik hodin zadrželi policisté i druhého muže.

„I jeho výpověď víceméně potvrzuje popisovaný děj až na to, že by s pohlavním stykem dívka hrubě nesouhlasila. To, že ji v lese nechali, považují za zcela normální,“ konstatovala Maturová.

Oba muži ve věku 21 a 28 let využili podle policie toho, že dívka byla ovlivněna alkoholem a nekladla odpor. Byli obviněni ze znásilnění, za které jim hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám