Hlavní obsah

Chtěl zahnat psa vidlemi, aby mu nepokousal dítě. Zvíře zranil a teď má na krku policii

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Do pořádné šlamastiky se dostal 42letý muž z malé obce na Klatovsku, když se snažil bránit svoje dítě proti dotírajícímu psovi. Zvíře chtěl zahnat vidlemi, které po něm nakonec hodil, přičemž psa zranil. Teď ho kvůli tomu vyšetřuje policie.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro přečin týrání zvířat,“ potvrdila Právu policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že policisté zjišťují všechny okolnosti případu.

Pokud by soud muže uznal vinným, mohl by skončit za mřížemi až na dva roky.

Špatně uvázaný pes zranil v Ostravě na zahrádce malé dítě

Krimi

Vše se odehrálo v areálu bývalého zemědělského družstva. Muž za psem nejprve běžel, a když se k němu přiblížil zhruba na vzdálenost dvou metrů, hodil směrem k němu vidle, které držel v ruce. Zvíře zasáhl do oblasti zadní končetiny a způsobil mu asi tři a půl centimetru hlubokou ránu. Majitelka zraněného psa na místo okamžitě zavolala policii.

V případu pokousání dítěte psem na Petříně se přihlásil další napadený. Padlo obvinění

Krimi

Muže se zastal starosta obce. „Jen se snažil psa zahnat, protože chtěl kousnout jeho šestiletou dceru, která jela na kole,“ uvedl starosta. Podle něj muž rozhodně neměl v úmyslu psa zasáhnout. „Nemířil na něj, aby ho trefil. Ale bohužel se tak stalo. Jeho majitelka ho odvezla k veterináři a následné výdaje za šití rány ve výši 1800 korun jí muž uhradil,“ dodal starosta.

Upozornil na to, že pes pobíhal volně po obci. „Ta rodina má více psů, kteří běhají bezprizorně po vsi,“ uzavřel starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám