Hlavní obsah

Chtěl jsem spáchat sebevraždu v autě, řekl podezřelý žhář z Bohumína

– Bohumín

Muž, který byl obviněn z vraždy a obecného ohrožení poté, co podle policie založil požár v bohumínském bytě, chtěl podle státního zástupce Michala Króla spáchat sebevraždu. Król to řekl České televizi s odkazem na výslech obviněného. Při požáru zemřelo 11 lidí, muž se přiznal, že byt polil hořlavinou a zapálil.

Požár bytu Bohumín, 8.8.2020Video: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Státní zástupce na čtyřiapadesátiletého muže navrhl uvalit vazbu. Kromě nebezpečí útěku (muži hrozí až doživotí) uvedl jako důvod možnost pokračování v trestné činnosti. Podle Króla muž při výslechu řekl, že chtěl po zapálení bytu spáchat sebevraždu při jízdě autem, čímž by mohl ohrozit další životy.

Chtěl jsem jim jen pohrozit, řekl muž obviněný z vraždy kvůli požáru v Bohumíně

Krimi

Podezřelý má podle státního zástupce čtyři záznamy v rejstříku trestů, z toho dva za násilné činy. Soud bude o vazbě rozhodovat v úterý.

„Určitá forma lítosti“ 

Při sobotním požáru zemřelo 11 lidí ve věku od osmi do 73 let. Šest jich uhořelo, pět se zabilo skokem z okna. Dalším pěti lidem se podařilo přelézt na sousední balkon.

Obviněný se k činu přiznal jak policistům při zadržení, tak později u výslechu. „K činu se doznal. Vyslovil určitou formu lítosti. Podrobněji se ale nevyjadřoval. Jako motiv uvedl rodinné spory,“ řekl Król.

Požár domu z vrtulníku.Video: ZZS MSK

Król popsal, že muž nebyl mezi hosty na oslavě, nebyl dokonce ani v bytě, hořlavinou polil vchodové dveře. Nejednal prý v rozrušení, dobře věděl, že uvnitř bytu je více lidí.

„Zatím nic nenasvědčuje, že by měl diagnostikovanou závažnou duševní poruchu. Vyloučit to ale nemůžeme,“ doplnil.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jedenáct lidí zahynulo při požáru bytu v Bohumíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám