Hlavní obsah

Chlapec zachránil při požáru chalupy na Zlínsku svou sestru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Čtrnáctiletý chlapec zachránil v neděli odpoledne svou osmiletou sestru při požáru chalupy na Zlínsku. Muž, který byl v domě také, utrpěl popáleniny a byl převezen do nemocnice.

Foto: HZS Zlínské kraje

Chlapec při požáru zachránil svou sestru

Článek

Chlapec se sestrou a rodiči trávili víkend na chalupě ve Štítném nad Vláří, když začalo hořet v technické místnosti domu. Požár se rychle šířil do podkroví domu, kde se osmiletá dívka dívala s bratrem na televizi.

„Chlapec po chvíli ucítil kouř a následně zjistil, že v domě hoří. Nejprve obě děti chtěly k útěku z domu použít schodiště, kde však již ale šlehaly plameny,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Zhrzený žárlivec podpálil na Českokrumlovsku byt s expřítelkyní

Krimi

Hoch podle ní zachoval chladnou hlavu, otevřel okno a spolu se sestrou vylezl na střechu, odkud se obě děti dostaly do bezpečí.

Požár následně zlikvidovalo pět jednotek hasičů, plameny se rozšířily na polovinu domu. Zásah komplikoval složitý terén a hustý kouř. Příčiny požáru zatím nejsou známy.

Rodiče se podle mluvčí v době požáru nacházeli v domě, ale než stačili cokoliv udělat, byly děti v bezpečí. Vše se totiž seběhlo velmi rychle. Následně pomáhali hasit.

„Při požáru byl vážně zraněn přítel rodiny, který v domě pobýval. Toho vrtulník transportoval na popáleninové centrum,“ konstatovala Javoříková.

Reklama

Výběr článků

Načítám