Hlavní obsah

Chlapec v Berouně neměl roušku a neuposlechl výzvu. Strážníci ho zpacifikovali

Beroun

Policie v Berouně se zabývá incidentem, kdy strážníci městské policie v pondělí zpacifikovali nezletilého chlapce, který neměl roušku a neuposlechl výzvu. Na Facebooku koluje video, kde lze vidět hlídku, která ho povalí na zem a zpacifikuje.

Zásah strážníků v BerouněVideo: Čtenář Novinek

 
Článek

Video ukazuje, jak se dva strážníci na Husově náměstí snaží domluvit údajně 14letému chlapci, který pravděpodobně nechtěl uposlechnout jejich výzev.

Mladík na strážníky křičí, aby na něj nesahali, ti ho však po chvíli strhli na zem a vyzývají ho, aby dal ruce za záda. Zároveň ho varují, že použijí slzný sprej. Video však neukazuje začátek incidentu, a tudíž není jasné, co mu předcházelo. Na závěr se mladý muž se strážníky domluví, že se uklidní, a ti ho pustí.

Fackujícího policistu už řeší inspekce

Krimi

Redakce Novinek se snažila spojit s oddělením komunikace berounské radnice, ale zatím marně.

Případ však potvrdila státní policie, která se jím zabývá. „Policisté prověřují případ, kdy strážníci městské policie řešili nerespektování vládních nařízení – nenošení roušky nezletilou osobou, která nerespektovala opakované výzvy strážníků. Policie dostala podnět a celý případ prověřuje,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Šteinerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám