Hlavní obsah

Chlapcům na Prostějovsku ujel autobus, 30 kilometrů putovali mrazivou nocí

Policisté, psovodi se služebními psy a nakonec i vrtulník pátrali několik hodin po dvou nezletilých chlapcích z Prostějova, kteří se nevrátili v noci domů. Oba chlapce policie našla nad ránem, byli v pořádku. Po návštěvě u příbuzných jim ujel autobus a na zhruba třicetikilometrovou několikahodinovou trasu se v mrazivé noci vydali pěšky. Informovala o tom policejní mluvčí Marie Šafářová.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Rozsáhlá pátrací akce po chlapcích se rozjela v noci na pondělí.

„Kolem 01:00 na tísňovou linku policie oznámila matka, že pohřešuje svého 12letého syna a 11letého synovce. Uvedla, že oba chlapci v neděli večer odjeli z Prostějova do Brodku u Konice za příbuznými a měli se vrátit zpět posledním autobusem. Rodina si ověřila, že chlapci u příbuzných skutečně byli a že kolem 21:00 měli odjet autobusem zpět domů. Tam však nedorazili,” uvedla policejní mluvčí.

Na okraji Prahy se ztratila seniorka. Vrtulník ji našel uprostřed pole

Krimi

Do pátrání po pohřešovaných se okamžitě zapojily všechny dostupné hlídky včetně psovodů a o něco později také policejní vrtulník s termovizí. Právě díky policejnímu vrtulníku se chlapci nakonec našli kolem 04:30 v Plumlovské ulici v prostějovské místní části Domamyslice, která je od Brodku u Konice vzdálená zhruba 30 kilometrů.

Zda je někdo po cestě svezl, Šafářová neupřesnila. Oba chlapci se v pořádku vrátili k rodičům, dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám