Hlavní obsah

Chlapci vylovili z řeky v Hranicích magnetem granát, odnesli ho domů

Právo, mhr
Přerov

Mimořádné štěstí měli čtrnáctiletý hoch a jeho kamarád, kteří se ve čtvrtek odpoledne bavili na mostě u řeky Bečvy v Hranicích na Přerovsku tím, že magnetem lovili různé věci. Vylovili přitom i dělostřelecký granát. Odnesli ho pak domů. Naštěstí nevybuchl.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Chlapci trávili na mostě na Mostní ulici chvíle volna u řeky lovením věcí z řeky za pomoci magnetu, který měli upevněný na provaze. Po nějaké době se jim podařilo vylovit kovový předmět, který se podobal náboji. Odnesli ho domů a pak společně s otcem jednoho z nich ho přinesli na policejní služebnu,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Přivolaný pyrotechnik, který měl munici identifikovat, podle ní sdělil, že se jedná o dělostřelecký granát ráže 3,7 cm. „Z místa si ho převzal a převezl k odborné likvidaci,“ konstatovala mluvčí.

Je lepší zavolat policii

Policie v souvislosti s tímto případem varuje nálezce munice před tím, aby s ní jakkoliv manipulovali či ji přenášeli. Měli by hned přivolat policisty.

„Ti provedou ohledání předmětu a podle potřeby přivolají policejního specialistu, který zjistí, zda se jedná o nebezpečný předmět, či nikoliv. Laickým pohledem je navíc těžko poznatelné, zdali je munice funkční, či nefunkční, a v případě nevhodného zacházení může způsobit nevratné následky,“ doplnila Zajícová.

Reklama

Výběr článků

Načítám