Hlavní obsah

Chlapce z Hodonínska zabil jeho čtrnáctiletý kamarád

Právo, ČTK, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Patnáct dnů trvalo policejní šetření vraždy ještě ani ne šestnáctiletého chlapce z Dubňan na Hodonínsku. Vrahem je jeho čtrnáctiletý kamarád. S tímto závěrem uzavře policie šetření tragédie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mrtvého chlapce objevil místní důchodce v sobotu 10. srpna v lese u rybníku Nálezný. Lékař, který jeho tělo ohledal, označil jako příčinu smrti násilí ze strany jiné osoby.

Jak sdělila policejní mluvčí Petra Vedrová, výsledkem šetření kriminalistů je dopadení čtrnáctiletého chlapce, jenž je podle závěru šetření vrahem.

„Vzhledem k věku oběti, jímž je mladistvý, a pachatele, který je ve věku dítěte do 15 let, nebude se policie k události blíže vyjadřovat,“ uvedla mluvčí.

O dalším postupu budou rozhodovat orgány sociálně-právní ochrany dětí. Pokud je pachatel z Dubňan, což policie nepotvrdila ani nevyvrátila, spadal by do kompetencí hodonínského městského úřadu.

Starosta Dubňan František Tříska přivítal to, že se policii podařilo poměrně rychle případ objasnit. Atmosféru v obci prý smrt chlapce poznamenala. "Spíš než strach to však byl takový smutek a rozčarování," řekl Tříska.

Pachatel mladší 15 let není trestně odpovědný, nemůže proto stanout před běžným soudem ani skončit ve vězení pro dospělé. Zákony ale umožňují uložit například výchovná opatření. O jejich konkrétní podobě musí vždy rozhodnout soud pro mládež.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám