Hlavní obsah

Chirurg odsouzený za chyby dál léčí v jiné nemocnici

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Dvaapadesátiletý chirurg Vladimír Romanov z Rýmařova na Bruntálsku by se klidně mohl jmenovat Doktor Trest - jeho trojnásobné trestní stíhání nemá obdobu možná v celé střední Evropě. V roce 1997 kvůli jeho nedbalosti v rýmařovské nemocnici zemřela pacientka - dostal za to podmínku. Nyní léčí v nemocnici Břeclavi.

Článek

Mezitím ho ale přijali v krnovské nemocnici, kde po několika letech do břicha další pacientky omylem zašil operační roušku, a tak musel do soudní síně podruhé. Letos v červnu za to dostal peněžitý trest 50 tisíc korun a tříletý zákaz činnosti. Spolu s ím byla odsouzena i sestra, která měla za úkol roušky spočítat. Lékař z nemocnice odešel a práci našel až v Břeclavi.

Tento týden mu bruntálská policie sdělila obvinění potřetí - tentokrát kvůli tomu, že podle kriminalistů v Krnově před dvěma lety při operaci břišní dutiny nevědomky poškodil osmapadesátileté pacientce močový měchýř. 

První odsouzení kvůli mrtvé pacientce už je už pravomocné, proti trestu za zašitou roušku se lékař odvolal a případem se bude znovu zabývat ostravský krajský soud.

O neslavné minulosti svého kolegy přitom většina zaměstnanců břeclavského špitálu nemá ani tušení. Ředitelka nemocnice Janka Bambasová přiznala, že o jeho problémech něco ví, informace ale nemá úplné. Informace prý ještě prověří.

Sám  Doktor Romanov nepovažuje za nic zvláštního, že i přes předchozí dva tresty, z nichž jeden je pravomocný, nadále pracuje jako chirurg. "Je to podobné, jako když vám někdo dá trest smrti. Trest sice může být vynesen, ale dokud vás neodstřelí, tak žijete. Dokážu, že jsem nic nezanedbal," řekl

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám