Hlavní obsah

Celníci zadrželi rekordní množství padělků pilulek na erekci

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Celní správa ve středu zadržela v Praze rekordní zásilku padělků léků na podporu erekce. Celkem bylo zadrženo 5200 kusů léků. Dodávku směřující do České republiky z Indie zadrželi celníci na poště.

Foto: Novinky

Článek

"Jednalo se o 1200 padělků léku cialis a 4000 falešných pilulek viagry," upřesnil pro Novinky.cz mluvčí celní správy Jiří Barták. Doplnil, že se jedná o rekordní zásilku, která směřovala českému odběrateli.

Podle něj zadrželi balík celníci ze správy v pražské Ruzyni na jedné z tamních pošt. Zásilky přicházející do Evropské unii totiž podléhají celní kontrole.

Mluvčí Státního úřadu pro kontrolu léčiv Veronika Petláková Novinkám sdělila, že tyto léky není možné v České republice volně prodávat, a to ani na internetu.

"Látky obsažené v těchto lécích mohou způsobovat zdravotní potíže, proto jsou vázány na lékařský předpis," řekla Petláková.

V celém roce 2009 celníci v Česku zadrželi 7500 padělků léků, letos to od začátku ledna 914. Proto je tato zásilka rekordní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám