Hlavní obsah

Čelní srážka tramvají v Ostravě: zřejmě chybovala řidička

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za čtvrteční srážku dvou tramvají v Ostravě může zřejmě nepozornost řidičky, uvedla policie. K nehodě došlo na křižovatce ulic Opavská a Martinovská. Lehce zraněni byli čtyři lidé, které záchranáři po ošetření převezli do ostravské fakultní nemocnice.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při nehodě tramvají byli zraněni čtyři lidé

Článek

K nehodě došlo ve čtvrtek kolem 17.45 v Ostravě-Porubě.

„Podle předběžných informací řidička tramvaje jedoucí do centra Ostravy zřejmě přehlédla nebo nerespektovala návěstidlo výhybky. S tramvají tak nepokračovala rovně, jak měla, ale vjela vlevo, kde se střetla s protijedoucí tramvají,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Dodala, že žena i řidič druhé tramvaje skončili se zraněními v péči lékařů. Na místě nehody byl zastaven provoz na této frekventované trati mezi centrem města a Porubou. Po 21. hodině večer byl provoz znovu obnoven.

„Kriminalisté událost šetří jako podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ upřesnila Štětínská s tím, že policie vyzývá svědky, kteří ve čtvrtek v inkriminovanou dobu cestovali oběma tramvajemi číslo 7, a ještě nebyli v kontaktu s policisty, aby se jim ozvali.

V Ostravě se čelně srazily dvě tramvaje

Krimi

„Žádáme také řidiče automobilů, kteří v době střetu tramvají projížděli kolem a mají třeba i záznamy z palubních kamer, aby se nám ozvali. Svědectví mohou podat i lidé procházející v době nehody kolem,“ doplnila policejní mluvčí.

Zavolat lidé mohou na bezplatnou linku 158, nebo je sdělit na nejbližší policejní služebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám