Hlavní obsah

Bývalou ředitelku Bulovky Vrbovskou propustili z vazby

– Praha
Právo, Matěj Říha

Bývalá ředitelka pražské Nemocnice Na Bulovce Andrea Vrbovská byla ve čtvrtek propuštěna z vazby. Právu to sdělil důvěryhodný zdroj. Vrbovská figuruje v kauze údajně zmanipulovaného tendru na úklidové služby pro nemocnici, jehož cena se odhadovala na 149 miliónů korun.

Foto: Veronika Šimková, ČTK

Bývalá ředitelka Nemocnice Na Bulovce Andrea Vrbovská na archivní fotografii

Článek

Policie rozjela 28. června razii, při které skončila v poutech i Vrbovská. O dva dny později jí poslal soud do vazby kvůli obavám, aby neovlivňovala svědky. Z tohoto důvodu mohla být ve vazbě maximálně tři měsíce. [celá zpráva]

Nejpozději tak musela být propuštěna v pátek. Podle zdroje Práva však opustila vazební věznici na pražské Pankráci o den dříve, tedy již ve čtvrtek dopoledne.

Někdejší šéfka nemocnice si podle policie přála, aby ve zmanipulovaném výběrovém řízení zvítězila firma TSB, za kterou jednal další obviněný, Daniel Pálek, což je manžel její kamarádky a bývalé náměstkyně na ministerstvu vnitra Moniky Pálkové. [celá zpráva]

Ústřední postavou policejního obvinění je kromě Vrbovské ústecký podnikatel Tomáš Horáček. První část případu se týká Nemocnice Na Františku a zakázky na zajištění stravovacích služeb s předpokládanou cenou 33 miliónů korun. Druhá část pak tendru na úklidové služby pro Nemocnici Na Bulovce, jejíž cena se odhadovala na 149 miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám