Hlavní obsah

Bruntálský hotel vzplál od rozžhaveného vařiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Kvůli středečnímu požáru bruntálského hotelu Slezan byl ještě ten večer obviněn 30letý místní muž. Jedná se o bezdomovce, kterému město zařídilo náhradní bydlení právě v pokoji, kde se nacházelo jeho ohnisko. Kvůli jeho nedbalosti bylo ohroženo přes osmdesát lidí.

Foto: www.younggods.com

Švýcarská kapela The Young Gods patří mezi legendy elektronické hudby.

Článek

"Policejní rada jej obvinil z trestného činu obecného ohrožení, za to mu v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení," sdělila ve čtvrtek Novinkám.cz mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Zapnul vařič a usnul

Podle výsledků vyšetřování se muž pohádal s přítelkyní. Kolem 10. hodiny večer začal demolovat zařízení pokoje. Než ale přijela policejní hlídka odešel do hospody, kde se opil.

"Po návratu na pokoj zapnul na dřevěné skříňce jednoplotýnkový elektrický vařič a usnul," uvedla Krašteničová s tím, že zřejmě od rozžhavené plotny chytl nábytek a oheň se rozšířil - celá zpráva. Zdůraznila, že vařič si přinesl bez svolení personálu.

Škoda je oproti odhadům nižší

"V současné době se nachází v policejní cele. Vyšetřování pokračuje," dodala. Policie dnes také upřesnila výši škody, kterou oheň způsobil. Miliónový odhad se snížil téměř o polovinu. Ztráty jsou vyčísleny na 567 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám