Hlavní obsah

Bez syna si Vánoce nedovedu představit, říká matka uneseného

Právo, Novinky, David Hluštík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Téměř před třemi měsíci nasadili dva neznámí muži na Jižním městě v Praze Viktoru Vitouškovi pouta, naložili ho do auta a odvezli neznámo kam. Od té doby se po něm slehla zem. V žádném případě to ale nebyla oficiální policejní akce. Jeho zmizení naopak vyšetřuje útvar pro odhalování organizovaného zločinu.

Foto: archiv Novojičínského diagnostického centra

Přístroj splňuje přísné požadavky pro minimální radiační zátěž jak vyšetřovaného.

Článek

Rodina je zoufalá. Osmatřicetiletý Vitoušek je úspěšný podnikatel, který spoluvlastní dva obchody s nábytkem. "Noviny a televize jsou plné Berdychova gangu. Bojíme se, že i Viktora někdo mohl unést kvůli penězům. Nejhorší ale je, že nás zatím nikdo nekontaktoval a nic nechce," řekla Právu Vitouškova matka Radka Nikodýmová.

"Policie zatím všechny členy gangu nechytila. Stoupají mi vlasy hrůzou na hlavě, když si vzpomenu, co dělali uneseným podnikatelům," svěřila se se slzami v očích.

Do osudného 9. září Vitouškovi nikdo nevyhrožoval a nikdo nechtěl takzvané výpalné. "Nedokážeme si to vysvětlit. Motiv únosců nám stále není jasný. Mohli předpokládat, že je bohatý, ale všechny vydělané peníze investoval do podnikání. Nevíme ani, jestli měl u sebe nějakou hotovost," poznamenala Nikodýmová.

Ani televize pátrání zatím moc nepomohla

Zmizení podnikatele vyšetřuje úřad pro odhalování organizovaného zločinu. "Vzhledem k vyšetřování nemůžeme k případu nic konkrétního říct," uvedla mluvčí policejního prezidia Lucie Uhlířová. Policie nicméně zveřejnila pátrání po Vitouškovi na svých internetových stránkách, prostřednictvím televizního pořadu Na stopě a v tisku.

Přes veškerou snahu se však podnikatele nedaří najít. "Zřídili jsme vlastní internetové stránky, kde je popsán celý případ i se synovými fotografiemi. Inzerujeme v novinách," řekla Nikodýmová. Zatím se však rodině téměř nikdo neozval. S přibývajícím časem od synova zmizení je jeho matka nervóznější.

"Celou dobu se snažím nějak držet nad vodou. Bojím se o něj. Věřím, že žije a že to dobře dopadne. Nevím ale jak tomu napomoct. Je to naprostá beznaděj," přiznala žena, které se při vzpomínce na syna derou slzy do očí: "O Vánocích nechci slyšet ani slovo. Bez syna pro mě prakticky neexistují."

Rodina i policisté se shodují: případu by nejvíc pomohlo, kdyby se ozvali svědci únosu. Dva muži Vitouška posadili mezi 9 a 10 hodinou do Škody Felicia před vchodem do panelového domu číslo 6/1345 v Bohúňově ulici na Jižním Městě.

"Je tam vidět ze všech stran. Okolo jsou panelové domy. Někdo si toho přece musel všimnout," myslí si nešťastná matka. Jediným svědkem je zatím starší muž, který únos tehdy nahlásil na policii. Další informace o Viktoru Vitouškovi včetně kolekce jeho fotografií lze najít na internetové adrese www.viktorvitousek.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám