Hlavní obsah

Bedna, ve které prchli Čabrada s Roztočilem, míří do muzea

Právo, pab
PLZEŇ

Speciálně upravená bedna, ve které předloni utekli z plzeňské věznice na Borech Roman Čabrada a Rostislav Roztočil, skončí ve sbírkách policejního muzea. Originální exponát putuje do sbírek kriminalistické historie za velkého zájmu médií.

Článek

"To celé byl nápad policejního komisaře, který tento případ vyšetřoval. Vše zorganizoval a zařídil," řekl mluvčí plzeňské policie Jaroslav Ibehej. Bednu Čabrada dával dohromady pět měsíců přímo ve věznici na speciálním pracovišti v takzvané knihárně, kde vězni vyráběli papírové trhačky a obálky.

Útěková bedna je oblepená papírem a omotaná průhlednou fólií. Uvnitř jsou sedátka, závaží, nůžky na plech a ventilátor. Tam se 8. listopadu 2005 schovali obě vězni a nechali se naložit s ostatními paletami na korbu kamiónu, který je vyvezl na svobodu. [celá zpráva]

Čabradův útěk skončil ve francouzském Nice, kde jej dopadli policisté. Roztočil zamířil do Německa, kde se sám přihlásil policii, aby mohl bojovat za obnovení svého procesu.

Reklama

Související témata:

Související články

Utéci z Borů prý bylo snadné

Uprchlí vrazi Roman Čabrada a Rostislav Roztočil údajně nepotřebovali velkou pomoc zvenčí. Ani útěk sám nemusel mít hlavní organizátory mimo věznici....

Výběr článků

Načítám