Hlavní obsah

Barbora Škrlová a sestry Mauerovy zůstanou ve vazbě

BRNO

Trojice hlavních aktérek případu týraných chlapců Ondřeje a Jakuba v Kuřimi zůstane ve vazbě. Brněnský krajský soud rozhodl, že sestry Mauerovy a Barbora Škrlová i nadále nesmí na svobodu. Informaci potvrdil advokát Kateřiny Maerové Pavel Holub.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

Barbora Škrlová se svou žádostí o propuštění z vazby zatím neuspěla.

Článek

Advokát dostal od soudce Pavla Götha písemné rozhodnutí. Už dlouhé měsíce marně usiluje o propuštění z vazby zejména Barbora Škrlová. Ta se vydávala v minulosti za dívku Aničku a chlapce Adama.

Advokát Barbory Škrlové podává stížnosti

Právní zástupce Škrlové Richard Novák se s neúspěchem žádosti o propuštění své klientky nehodlá smířit. "Již jsem kvůli její vazbě podal ústavní stížnost a nyní patrně podám i stížnost na toto nové rozhodnutí k Vrchnímu soudu v Olomouci," uvedl Novák.

Novák s Holubem trvají na tom, že by Škrlová měla být propuštěna. Podle policie se dopustila týrání chlapce Ondřeje tím, že jej topila ve vodě na chatě ve Veverské Bítýšce. Škrlová k tomu uvedla, že k činu byla přinucena a dopustila se jej jen proto, že měla strach. Kateřina Mauerová to dvakrát potvrdila.

Kateřina pracuje na chronologickém popisu událostí

"Kateřina nyní připravuje chronologický popis toho, co se ve vztahu k Barboře na chatě odehrálo. Koncept je zpracován. Zprávu patrně zveřejníme koncem tohoto týdne," uvedl Holub.

Kateřina se dosud ke svým obviněním podrobněji nevyjádřila. Holubova klientka v procesu vždy jen komentuje dílčí výpovědi. Proces v kuřimské kauze bude pokračovat v polovině října. Skupině šesti obžalovaných hrozí za týrání dětí až 12 let vězení.

Podle policie mělo hrubé zacházení chlapce psychicky zlomit a udělat z nich osoby poslušné všech příkazů. Odborníci se domnívají, že za týráním stojí náboženská sekta.

Reklama

Výběr článků

Načítám