Hlavní obsah

Autobusákovi ve službě naměřili čtyři promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Svým očím nevěřili v úterý ráno policisté, kteří v Havlíčkově ulici v Jihlavě kontrolovali řidiče autobusu jedoucího na lince Polná - Jihlava. Detekční přístroj při dechové zkoušce totiž zaznamenal hodnotu 3,89 promile alkoholu. V autobuse jelo v tu dobu 16 cestujících.

Foto: Dana Ehlová

Společenské centrum - Kino 70 v Dobrušce

Článek

Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Policisté mu zakázali další jízdu a pro cestující přijel náhradní řidič. "S něčím takovým jsem se za své dlouholeté praxe ještě nesetkal," řekl ČTK jihlavský policista Jaroslav Bílek.

Čtyřiapadesátiletý řidič bude podle něj obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Cestující zachránil řidič auta

Na chování řidiče kličkujícího s autobusem po silnici upozornil policisty telefonicky řidič osobního vozu, který jel několik kilometrů za ním po stejné trase. Opilých řidičů podle Bílka na silnicích přibývá. Důvodem podle něj může být i skutečnost, že policisté nemají možnost odebrat jim řidičský průkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám