Hlavní obsah

Autobus přivřel a vlekl tříleté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Těžká zranění utrpěla minulou středu tříletá holčička, která vystupovala z autobusu městské hromadné dopravy v Trutnově. Zadní dveře vozu dívce na zastávce přivřely nohu a autobus ji potom asi tři metry vlekl po silnici.

Foto: Vratislav Konečný

Oráčův pomník ve Stadicích

Článek

Šestapadesátiletý řidič autobusu je podezřelý z ublížení na zdraví z nedbalosti, řekl v pondělí ČTK Petr Kopecký z trutnovské policie.

Řidič autobusu se podle něj před odjezdem zřejmě nepřesvědčil, zda všichni lidé vystoupili, a zavřel dveře i s dítětem. Holčička má zraněnou levou ruku a řadu pohmožděnin trupu. Ihned po nešťastné události se dítě dostalo do trutnovské nemocnice, kde se bude podle odhadu lékařů léčit dva až tři měsíce.

Řidič nesmí za volant

"Řidič autobusu ode dneška na žádné lince nejezdí," řekl ČTK Martin Bělovský, obchodní ředitel přepravní společnosti Osnado. Dodal, že řidiči, který patřil mezi zkušené pracovníky, hrozí propuštění. Autobus byl podle firmy v době události bez závad. Společnost je podle Bělovského připravena rodinu holčičky za tragickou událost odškodnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám