Hlavní obsah

Auto předjíždělo tahač a nebylo vidět, do zatáčky vjelo v protisměru

– Vidochov
Novinky, kub

Policie vyšetřuje případ nebezpečného předjíždění, ke kterému došlo na silnici na Jičínsku. Incident zaznamenala palubní kamera řidičky, které vjelo do zatáčky v protisměru auto. Policie hledá k případu další svědky.

Nebezpečné předjíždění na JičínskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal před týdnem v pondělí kolem 08:30 hodin v zatáčce na silnici I/16 mezi obcemi Vidochov a Horka u Staré Paky na Jičínsku.

Osobní auto předjíždělo tahač s kládami. Ze záznamu kamery z auta řidičky je patrné, že předjíždějící auto nebylo za dlouhým tahačem vidět až do poslední chvíle, kdy vjelo do zatáčky.

Šoférka musela rychle brzdit, vozidla se nakonec vedle sebe naštěstí vešla a ke střetu nedošlo. „Pětačtyřicetiletá řidička jedoucí na Novou Paku čelila v levotočivé zatáčce velmi nebezpečné dopravní situaci,“ sdělil v pondělí mluvčí policie Aleš Brendl.

Kamioňák při agresivním předjíždění na Českobudějovicku ohrozil ostatní řidiče

Krimi

Podle mluvčího se jedná o přestupek, u kterého hrozí ve správním řízení sankce až 10 tisíc korun a zákaz řízení.

Člověka, který byl za volantem, se ale zatím nepodařilo vypátrat. „Policisté žádají svědky, kteří by mohli podat informace k uvedené události, aby je kontaktovali na kterékoli služebně policie nebo na lince 974 533 250,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám