Hlavní obsah

Auto na Rychnovsku narazilo do stromu, vrtulník musel přistát na silnici

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rybná nad Zdobnicí

Dopravní nehoda zablokovala v sobotu odpoledne hlavní tah z Hradce Králové na Žamberk. U Rybné nad Zdobnicí narazilo osobní auto do stromu. Při záchraně řidiče asistovala i letecká záchranná služba, vzhledem ke kopcovitému, ale zejména rozmáčenému terénu musel vrtulník přistát přímo na silnici první třídy č. 11.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

„Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu. Cestoval v něm jeden člověk, z auta byl vytažen před příjezdem jednotek na místo události. Hasiči poskytli zraněnému první předlékařskou pomoc, u havarovaného automobilu jej zajistili, zafixovali do vakuové matrace a vynesli ho z blátivého mokrého příkopu k vozidlu zdravotnické záchranné služby,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

K nehodě došlo na samé hranici Královéhradeckého a Pardubického kraje. Hasiči nejen zajistili místo události, zabezpečili nabouraný automobil, ale připravili také místo pro přistání vrtulníku letecké záchranné služby, který byl pro pacienta vyslán.

„Hasiči navedli vrtulník na přistání přímo na hlavní komunikaci, ta byla po nezbytnou dobu neprůjezdná,“ dodala Götzová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám