Hlavní obsah

Audi se nestihlo vrátit do svého pruhu, v sanitce při střetu zemřel pacient

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Při čtvrteční dopravní nehodě sanitky a osobního auta zemřel jeden z pacientů v sanitce. Další dva pacienti, řidič a sestra byli zraněni. Auta se srazila u obce Sedlec na Českobudějovicku, když se osobní vůz Audi po předjíždění nestačil vrátit do svého směru.

Foto: Jan Kočvara, Mapy.cz

Při nehodě sanitky a osobního auta u obce Sedlec na Českobudějovicku zemřel jeden z pacientů v sanitce. Další tři pacienti byli zraněni.

Článek

Dvě ženy a sestra při nehodě utrpěly lehká až středně těžká zranění, řidič sanitky utrpěl lehké zranění.

"V nejzávažnějším stavu byl senior, který ležel v dopravní sanitce na nosítkách. Při střetu sice neutrpěl žádná zjevná zranění, ale během transportu u něj došlo k náhlému selhání životních funkcí a záchranáři ho museli resuscitovat," řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Sedmašedesátiletý pacient byl v kritickém stavu předán na anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice České Budějovice, kde později zemřel.

Silnice I/20 z Českých Budějovic do Vodňan je kvůli nehodě v obou směrech neprůjezdná, řekla policejní mluvčí Regina Tupá. Havárii zřejmě zavinil třiasedmdesátiletý cizinec, který řídil osobní vůz Audi.

Podle policistů se v nepřehledném místě snažil předjíždět kamión, po manévru se nestačil vrátit do svého pruhu a střetl se s protijedoucí sanitkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám