Hlavní obsah

Asiat, který brutálně napadl ženu v Praze, byl obviněn z pokusu o vraždu

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Pražská policie v úterý odpoledne potvrdila, že v neděli večer zadržela 25letého Asiata, kterého obvinila z pokusu o vraždu v souvislosti se sobotním útokem na ženu na pražském Chodově. Podle kriminalistů ale nemá na svědomí druhý útok z nedělního rána. Po tomto pachateli policisté pátrají a žádají o pomoc veřejnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté odvádějí zadrženého mužeVideo: Novinky

 
Článek

„Mohu potvrdit, že zadrženého 25letého muže kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu, jelikož útok na ženu byl velmi brutální. Zatím jsme nezjistili žádnou okolnost, která by nasvědčovala tomu, že by se tento obviněný dopustil i druhého útoku z neděle ráno,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Novinky již v pondělí informovaly, že kriminalisté u muže našli oblečení, které měl v době přepadení na sobě, na němž byly stopy krve. Místo dopadení je navíc od místa přepadení vzdálené asi jen kilometr. [celá zpráva]

Podle Hulana je prověřování zatím neobjasněného nedělního útoku velmi složité vzhledem ke stavu zraněné ženy, který je i nadále kritický. Zároveň požádal občany o spolupráci při vyšetřování případu. „Detektivové prosí každého, kdo se v neděli ráno mezi jednou a druhou hodinou pohyboval v Archimédově ulici a okolí a zaznamenal něco podezřelého, třeba šarvátku, nebo něco jiného, nechť informuje linku 158,“ požádal Hulan.

Hledají svědky 

Stejně tak prosí cestující z prvního nočního autobusu linky 511 jedoucího v 1:01 ze zastávky Háje směrem na Polikliniku Petrovice, kteří všimli si něčeho podezřelého, aby informovali policii. „Každý poznatek je pro nás důležitý a i s nepatrnou informací ať se občané nebojí zavolat,“ zdůraznil mluvčí policie.

Sobotní útok se odehrál v Petýrkově ulici kolem půl páté ráno, když se žena vracela z večírku. Z autobusu spolu s ní vystoupil Asiat, který ji po pár metrech strhl na zem, sedl si na ni a začal ji rdousit.

Třiadvacetileté ženě se podařilo utéct k nejbližšímu domu, kde zvonila na zvonky a volala o pomoc. „Muž ji ovšem doběhl, znovu ji rdousil, manipuloval s ní prozatím neznámým způsobem, a když žena upadla do bezvědomí, z místa utekl,“ uvedla v neděli mluvčí policie Jana Rösslerová.

V souvislosti s tímto případem policie zveřejnila ještě nedělní přepadení, které se odehrálo v pražských Petrovicích. Třiatřicetiletou ženu tam našel svědek v potrhaném oblečení. Záchranná služba ji převezla do nemocnice v kritickém stavu. Podle policie napadená cestovala autobusem 511 a vystoupila na zastávce Poliklinika Petrovice. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám