Hlavní obsah

Anonym vyhrožuje, že bude pokračovat, když policie Dvořáka nepropustí

Novinky, jap, kub, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Anonymní oznamovatel vyhrožuje podle policie, že bude pokračovat v plánech zadrženého Jiřího Dvořáka, pokud tohoto muže policie ještě ve středu večer nepropustí. Dvořák v úterý zastřelil ženu na úřadu práce na pražských Vinohradech.

Foto: Aktu.cz

Zadržený Jiří Dvořák (uprostřed) v doprovodu policistů na pražské Bulovce

Článek

Podle policie anonym hrozil, že bude pokračovat v naplňování Dvořákových cílů, pokud ho policisté nepropustí do 20. hodiny.

Dvořák se přiznal. Ve své mstě chtěl pokračovat

Krimi

„Přijali jsme skrytá opatření, která z taktických důvodů nemůžeme blíže specifikovat,” uvedli policisté. Bezprostřední nebezpečí podle nich nikomu nehrozí.

Dvořáka policie zadržela po rozsáhlém pátrání. Kromě zastřelení ženy měl polít žíravou látku ženu ve středních Čechách a v bytě v pražské Libni nastražit výbušný systém, který zranil policistu.

Při výslechu se přiznal, že chtěl v činnosti pokračovat a pomstít se všem za příkoří, která mu způsobili. Měl například kyselinou polít ženu, která podle něj mohla za jeho propuštění z práce. Zastřelil úřednici z úřadu práce, která mu odmítla přiznat podporu v nezaměstnanosti.

Policie odváží podezřelého z místa zadrženíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle detektivů chtěl pokračovat v útocích na rodinu či úředníky z různých institucí.

„V podstatě se dá říci, že měl spory s každým, s kým přišel do styku, a tento okruh osob byl veliký,“ konstatoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám