Hlavní obsah

Amnestovaní vězni zmlátili a okradli v průchodu v centru Prahy turisty

Praha

Dvojice německých turistů sama chytila muže, kteří je údajně v pátek časně ráno přepadli v centru Prahy. Na policejním webu to v úterý sdělila mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Tři muži prý nalákali turisty do průchodu, sebrali jim peníze a utíkali. Přepadení ale běželi za nimi a dva z nich se jim podařilo chytit. Byli to amnestovaní vězni.

Objasněná loupež v centru metropoleVideo: Policie ČR

 
Článek

Třetí útočník unikl, policie je mu však na stopě. Podezřelým hrozí až desetileté vězení.

Turisté se nad ránem ptali skupinky tří mužů, kde najdou nejbližší otevřený bar. Muži je vyzvali, ať jdou za nimi, a vydali se z Václavského náměstí směrem na Karlovo náměstí.

"Na křižovatce Vodičkovy a Řeznické ulice pak dva z mužů turisty napadli v jednom z průchodů a třetí hlídal před domem. Turisty prošacovali a odcizili jim z peněženky hotovost ve výši 250 eur (v přepočtu přes 6000 korun)," popsala přepadení mluvčí.

Přepadení útočníky chytili

Muži chtěli s penězi utéct, ale přepadeným se podařilo dva z nich po pár metrech dostihnout. Pouze třetí stihl skočit do taxíku a ujet. Podle mluvčí kriminalisté obvinili mladíky ve věku 27 a 26 let z loupeže. "Po třetím lupiči kriminalisté nadále usilovně pátrají. Podezřelému jsou již na stopě," doplnila Rösslerová.

Oba dopadení údajní lupiči byli jen den předtím propuštěni z vězení na amnestii. Nyní jsou v cele, policisté pro ně navrhli vazbu. Policie na svém webu sdělila, že amnestovaní se v celé ČR zatím dopustili téměř 90 deliktů - 47 trestných činů a 39 přestupků. Více než polovina je majetkového charakteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám