Hlavní obsah

Agresivní řidič v Ostravě ohrožoval popeláře mečem. Vadilo mu, že zdržují

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Obvinění ze tří přečinů si ve čtvrtek vyslechl 27letý řidič, kterému se nelíbilo, že popeláři zdržují provoz na jedné ulici v Ostravě-Hrabůvce. Nejprve je vulgárně urážel a poté je ohrožoval dosud nezjištěnou sečnou zbraní. O případu Novinky informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Za vozem popelářů se vytvořila kolona, což se mladému muži za volantem nelíbilo. "Řidič jednoho z vozidel, stojících v koloně, měl prudce vyjet z řady a podél dalších stojících vozů dojet až k vozu zajišťující svoz odpadu," uvedla Holčáková.

Muž z vozu vystoupil a začal popelářům nadávat. Poté vytáhl předmět, který svědci popsali jako mačetu. Popeláři se ve strachu schovali za vůz a agresivní muž odjel.

Řidiče policisté během krátké doby vypátrali a zjistili, že má soudem vyslovený zákaz řízení až do roku 2014. „Podezřelý při výslechu uvedl, že nemanipuloval s mačetou, nýbrž s dřevěným mečem,“ sdělila Holčáková.

Obviněný muž se bude zodpovídat z výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám