Hlavní obsah

Advokát Brožové-Polednové se nevzdává a chystá dovolání

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Případem odsouzené komunistické prokurátorky Ludmily Brožové-Polednové (86) se možná bude ještě zabývat Nejvyšší soud. Jeden z jejích obhájců totiž připravuje dovolání i žádost své klientky o odklad jejího nástupu do vězení.

Foto: Petr Horník, Právo

Ludmila Brožová - Polednová u soudu.

Článek

„Právě si dělám rozklad pravomocného rozsudku vrchního soudu a chystám pro klientku určité závěry. Navrhuji jí dovolání a žádost o odklad výkonu trestu. O tom, jak to nakonec dopadne, ale rozhodne sama klientka,“ řekl v úterý Právu Vladimír Kovář.

Polednová dostala před měsícem definitivně šestiletý trest za podíl na justiční vraždě političky Milady Horákové a dalších tří mužů z roku 1950. Pražský městský soud poté rozhodl, že odsouzená má nastoupit do plzeňské věznice Bory do konce října. Podle vedoucí tamní trestní kanceláře odeslal Polednové příkaz k odchodu za mříže minulý pátek.

Sama bývalá dělnická prokurátorka však při odvolacím jednání nevyloučila, že by si svůj trest nakonec odpykala. „Proč ne?“ reagovala v září na dotaz Práva, zda je schopna do vězení jít. „Málokdo se k tomu takto postavil jako ona. O této věci se s ní ještě musím domluvit,“ doplnil k případnému odchodu Polednové do vězení Kovář. Nevyloučil, že jako poslední krok v této kauze zváží i podání ústavní stížnosti kvůli možnému porušení zákona ze strany obecných soudů.

Reklama

Související články

Klaus nedá Brožové-Polednové milost

Prezident Václav Klaus nevyhoví žádosti nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké a neudělí milost bývalé prokurátorce Ludmile Brožové-Polednové. Nyní 86letá...

Výběr článků

Načítám