Hlavní obsah

Řidička trolejbusu, který boural v Budějovicích, byla opilá

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Řidička trolejbusu, který v červnu boural v ulici Antonína Barcala v Českých Budějovicích, pila před jízdou alkohol. Hrozí jí obvinění z trestného činu obecného ohrožení, tedy až tři roky vězení.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Nehoda trolejbusu v Českých Budějovicích.

Článek

„V souvislosti s šetřením případu na základě vyžádaného lékařského vyšetření bylo zjištěno, že řidička trolejbusu požila před jízdou alkohol. V krvi měla hodnotu do jednoho promile alkoholu, na základě této skutečnosti kriminalisté pracují na trestně právní kvalifikaci související s touto informací,“ potvrdila Právu mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová.

K havárii došlo 24. června, když řidič osobního automobilu Suzuki nedal přednost jednačtyřicetileté řidičce trolejbusu. Při střetu bylo zraněno osm lidí, které záchranáři převezli k dalšímu ošetření do nemocnice.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Při nehodě se zranilo osm lidí.

Sama řidička trolejbusu utrpěla velmi těžké zranění. Řidič osobního vozidla, který nedal trolejbusu přednost, je podezřelý z obecného ohrožení. Při havárii vznikly škody za stovky tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám