Hlavní obsah

Hromadná srážka na Olomoucku: Na místě zemřeli tři lidé

• Aktualizováno
Právo, Petr Marek

Tři lidé zemřeli při vážné dopravní nehodě čtyř vozidel, která se stala ve čtvrtek v podvečer na silnici 435 mezi Charváty a Dubem nad Moravou na Olomoucku. Dalších pět lidí utrpělo zranění. Vyprošťovat je z havarovaných vozů museli hasiči. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti vyšetřuje policie. V Olomouckém kraji jde letos zatím o nejtragičtější nehodu co do počtu obětí.

Foto: Policie ČR

Při nehodě zemřeli tři lidé

Článek

Ke střetu došlo okolo 17. hodiny, srazily se dvě dodávky a dvě osobní auta. „Cestovalo v nich celkem devět osob. Osm jich bylo zraněno, z toho bohužel tři osoby na místě zemřely,“ řekl Právu olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman.

Další dva lidé utrpěli těžká zranění, tři lidé méně vážná.

Silnice byla v místě nehody po dobu šetření uzavřena. Veškerá doprava byla odkloněna přes obce Bolelouc a Tučapy. Provoz na komunikaci byl zcela obnoven asi po pěti hodinách.

Foto: Policie ČR

Při nehodě zemřeli tři lidé

„Za nehodou zřejmě stojí chybné předjíždění jednoho z řidičů. Co bylo její přesnou příčinou, stejně jako to, co nehodě předcházelo, je nadále v šetření,” doplnil v pátek dopoledne Hejtman.

Na místě zasahovaly i tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. „Vyprošťovali zaklíněné osoby z automobilů a asistovali při jejich ošetřování zdravotnické záchranné službě,“ informovala Právo mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Hasiči také zabezepčili prostor proti požáru a stabilizovali havarovaná auta. Následně je odstranili z komunikace a pomohli naložit na odtahové speciály. Dva vozy vytáhli z příkopu pomocí speciální techniky. Sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám