Hlavní obsah

Devítiletá dívka se málem uškrtila v lanovém centru, byla v bezvědomí

Právo, pab
Modrava

V dětském lanovém centru na šumavské Modravě málem došlo ve středu k tragédii. Pro devítiletou holčičku se tady adrenalinový zážitek změnil v boj o život. Ve zhruba šestimetrové výšce jí lana sevřela krk a začala se dusit, přičemž na krátkou dobu ztratila vědomí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Pacientku mladší patnácti let jsme transportovali vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice již při vědomí,“ potvrdila Právu mluvčí záchranky Maria Svobodová.

Policie případ vyšetřuje pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Podle zjištění Práva se incident stal při tzv. sjezdu, když si dívka nejspíš špatně připnula zajišťovací karabiny bezpečnostního postroje.

„Tím došlo k zaseknutí pojezdové lanovky na laně a ona zůstala viset šest metrů nad zemí připnutá k lanu a držící se madla. Jelikož se už nemohla udržet, pustila se, přičemž došlo k napnutí obou lan připnutých u postroje, která jí sevřela krk a začala ji škrtit,“ popsal Právu nehodu zdroj obeznámený s případem.

Dívku podle něho odřízli z lan přihlížející svědci. „Byla patřičně proškolena a na místě byl přítomen také instruktor,“ sdělil provozní manažer parku Jiří Jeřábek. Více se k celé záležitosti nechtěl vyjadřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám