Hlavní obsah

Muž na Prostějovsku vyhrál soutěž v pití piva. Pak opilý boural

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Přes dvě promile nadýchal 25letý řidič, který havaroval v sobotu před půlnocí v obci Hamry na Prostějovsku. Muž svůj stav odůvodnil účastí v soutěži pití piva, při níž požil nejméně čtyři jedenáctky a dva panáky myslivce.

Foto: Policie ČR

Havarované auto vítěze soutěže

Článek

Pětadvacetiletý muž řídil vůz Peugeot. „V obci Hamry podle svých slov přehlédl zaparkovanou Škodu Octavii. Narazil do ní bokem a s nepojízdným autem musel zastavit,“ uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Nikdo nebyl zraněn. „Dechová zkouška ukázala hodnotu 2,28 promile alkoholu v dechu. Muž požití alkoholu před jízdou přiznal. Podle svých slov se během večera zúčastnil soutěže v pití piva na čas, kterou vyhrál. Přitom měl vypít nejméně čtyři jedenáctistupňová piva a dvě odlivky destilátu Myslivec,“ dodal Kořínek.

Vzhledem ke změřeným hodnotám policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek. Za ten v případě prokázání viny hrozí až rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám