Hlavní obsah

Policie vyšetřuje znásilnění dívky na poli u Litoměřic

Litoměřice
Aktualizováno

Kriminalisté v Litoměřicích vyšetřují od úterý znásilnění 16leté dívky. V souvislosti s případem zadrželi a obvinili muže, u kterého chtějí navrhnout vazbu. Litoměřický deník uvedl, že podezřelým je muž původem z Afriky, kterého vyhostili z Německa. Informaci o jeho vyhoštění ale policie odmítla.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Litoměřická státní zástupkyně Kateřina Doušová Novinkám sdělila, že policie muže zadržela krátce po činu. Podezřelý podle ní s vyšetřovateli nekomunikuje a neměl u sebe žádné doklady. Informace o tom, zda je uprchlík, se rozcházejí. Veškeré informace o něm kriminalisté zatím ověřují. Z jeho vzhledu lze podle Doušové dovodit, že je z Afriky.

„Muž byl obviněn z trestných činů násilné a majetkové povahy,” dodala žalobkyně.

Podle Litoměřického deníku je podezřelým muž původem z Afriky, kterého vyhostili z Německa. To ale česká policie vyloučila. „K žádnému vyhoštění občanů severní Afriky do České republiky nedošlo,” sdělila policie během středečního odpoledne na Twitteru.

Podrobnosti k zadrženému nyní zjišťují české justiční orgány ve spolupráci s německými, protože tam podle dostupných informací policie podezřelý muž pobýval.

Muž podle informací Deníku napadl dívku z Terezína v úterý kolem poledne na poli u obce Lukavec. List napsal, že podezřelý byl údajně týž den kolem sedmé hodiny ráno propuštěn z vězení v Drážďanech. Deník ale neodkázal ke konkrétnímu zdroji informace.

Doušová k tomu uvedla, že informace o případném propuštění muže z vězení pochází z veřejných zdrojů a policie ji prověřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám