Hlavní obsah

Záběry hasičů: Zásah u hořících aut na D1 v Klimkovickém tunelu a u Studénky

Novinky, kub

Moravskoslezští hasiči likvidovali ve středu odpoledne krátce po sobě dva požáry vozidel na dálnici D1, ve čtvrtek zveřejnili videozáznamy ze zásahů. Nejdřív zachvátily plameny vozidlo v Klimkovickém tunelu, pak museli hasiči vyrazit k požáru auta u Studénky.

V Klimkovickém tunelu na D1 hořelo autoVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

V tunelu na Ostravsku shořelo osobní auto značky Renault kolem půl čtvrté odpoledne, Novinky informovaly o případu již ve středu. Z vozidla zbyl vrak, kvůli zásahu hasičů byla doprava v tunelu uzavřena.

Nehoda se obešla bez zranění, škoda na autě a tunelu byla vyčíslena na nejméně 100 000 korun. Příčinu požáru vyšetřovatelé zatím neurčili.

Požár auta na D1 u StudénkyVideo: HZS Moravskoslezského kraje

„Bezprostředně po ukončení hasebních prací v Klimkovickém tunelu museli hasiči vyjet k dalšímu požáru osobního automobilu na dálnici D1, a to v úseku mezi Studénkou a Bravanticemi,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Plameny v tomto případě zachvátily auta značky Peugeot, to bylo kolem páté odpoledne, a hasiči požár zlikvidovali za zhruba 10 minut.

„Řidič vyvázl bez zranění. Předběžná škoda byla odhadnuta na 40 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada v motorovém prostoru,“ dodal Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám