Hlavní obsah

Šestnáctiletý školák, který psal o střelbě na školách, může strávit půl roku ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie podezírá 16letého mladíka, který měl v pondělí vyhrožovat střelbou ve školách, z nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu až půl roku vězení, uvedl v úterý mluvčí policie Tomáš Hulan. Policisté dostali informaci o možné střelbě v blíže neurčené škole z komunikace na sociálních sítích.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zadržený mladík je v tuto chvíli podezřelý z přečinu nebezpečné vyhrožování, kdy mu s ohledem na jeho věk hrozí poloviční trestní sazba, tedy trest odnětí svobody až na půl roku, případně zákaz činnosti. A jelikož je podezřelým osoba mladistvá, musí tak počítat i s výchovnými opatřeními,“ informoval Hulan.

Policie již v pondělí informovala, že mladík po svém zadržení řekl, že výhrůžku nemyslel vážně a šlo o žert. „Kromě trestněprávní roviny je zde reálná možnost vymáhat po podezřelém škody způsobené dotčeným subjektům. Z minulosti víme, že ty mohou být vyčísleny dokonce až v řádu desítek milionů korun,“ konstatoval mluvčí.

Policie dostala informace o útoku v některé z českých škol v pondělí dopoledne. Krajská ředitelství zvýšila dohled nad školami a informovala o možném nebezpečí, což vzápětí potvrdily dvě pražské vysoké školy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám