Hlavní obsah

Ženu přebíhající koleje na nádraží srazil vlak. Muž prošel okolo, aniž by pomohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Jihomoravská policie zveřejnila v úterý varovné video z nádraží v Šakvicích na Břeclavsku. Žena tam přebíhala koleje a zavadil o ni vlak, který ji srazil a odhodil. Na nádraží je přitom podchod a výtahy. Zarážející na případu je také to, že ležící zraněnou ženu vidělo několik svědků a nikdo jí nepomohl.

BEZ KOMENTÁŘE: Rychlík smetl ženu na nádraží v rychlosti 160 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se odehrál v březnu. Přes nádraží zrovna projížděl mezinárodní express rychlostí 160 km/h. Strojvedoucí sice použil rychlobrzdu, ale zastavil až 600 metrů za nádražím.

„Žena policistům do protokolu sdělila, že spěchala na vlak přes koleje, ačkoliv věděla, že je v místě podchod i s výtahem. Její pozornost zaměstnával také telefonický hovor. Troubícího expresu si všimla příliš pozdě,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Podle něj na nehodu zareagoval strojvedoucí osobního vlaku stojícího na nádraží a dvě svědkyně. Šokující je chování dalších svědků, jeden z nich dokonce v klidu prošel kolem ležící zraněné ženy, aniž by pomohl.

Pokuta až 10 tisíc

První pomoc pak ženě poskytli policisté, kteří na místo přijeli jako první. „Byla v silném šoku. Policisté použili sterilní krytí ran na zádech a obličeji a také se postarali o její uklidnění a fixaci na místě, aby se její zranění do příjezdu odborné pomoci ještě nezhoršila,“ konstatoval Šváb.

Mluvčí zároveň upozornil, že policisté se často věnují špatnému přecházení přes koleje, kde je vstup zakázán. Pokuta se může vyšplhat až na 10 tisíc korun. Od ledna brněnští policisté pokutovali 352 lidí. Dva lidé za tu dobu při nešťastných střetech s vlakem zemřeli a další dva mají trvalé následky. Osm lidí spáchalo skokem pod vlak sebevraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám