Hlavní obsah

Útočníkům na poslance Feriho hrozí až tříleté vězení

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z výtržnictví se bude zpovídat dvojice útočníků, kteří na nedávném Koštu vín v Boršicích na Slovácku napadli poslance Dominika Feriho (TOP 09).

Foto: Twitter, Dominik Feri

Snímek, který zveřejnil Dominik Feri (TOP 09) na internetu

Článek

Policisté oběma mužům, kterými jsou osmačtyřicetiletý otec se svým šestadvacetiletým synem, sdělili podezření z obou trestných činů. Oběma hrozí až tříleté vězení.

„Vyšetřování potyčky, která se stala koncem dubna v Boršicích na místním koštu vína, je u konce,“ informovala Právo mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

K útoku na dvaadvacetiletého poslance došlo v neděli 21. dubna. „Muže napadl jeden z mladých návštěvníků koštu. V místě se okamžitě vytvořil shluk lidí, který chtěl zabránit dalšímu útoku. Situaci zaregistroval otec napadajícího s tím, že se chtěl přes dav lidí dostat k synovi. Při tom ale napadl dva muže,“ uvedla policejní mluvčí.

Foto: Prima FTV

Vladimír Hromádko, podezřelý z napadení poslance Dominika Feriho.

Oběti útoku obou útočníků musely být se zraněními převezeni do nemocnice k ošetření. Feri utrpěl mimo jiné řeznou ránu na zádech, zřejmě o parapet. Případ si převzali uherskohradišťští kriminalisté z oddělení obecné kriminality. „Prověřovali jsme všechny informace a vyslechli desítky svědků,“ doplnila mluvčí.

Případ policie prošetří ve zkráceném přípravném řízení, na které má podle serveru iRozhlas.cz dva týdny. „Až to policie posoudí, předá spis zpátky státnímu zástupci se svým návrhem. Ten pak vyhodnotí další postup,“ uvedl pro server dozorující státní zástupce Tomáš Pindur.

Foto: Prima FTV

Narážky na rasu tam nebyly, říká útočník na Feriho

Zkrácené přípravné řízení je podle ČTK obdobou trestního stíhání, lhůta pro vyřízení začíná právě sdělením podezření. Používá se u méně závažných trestných činů a jeho výsledkem je trestní příkaz. Soud tak může, pokud by se podezření potvrdilo, uložit například peněžitý trest, podmíněný trest nebo domácí vězení. Rasový podtext útoku na Feriho, který má z otcovy strany předky v Etiopii, státní zástupce nevidí. Už dříve Pindur chování obou útočníků připisoval spíše alkoholu.

Foto: Twitter, Dominik Feri

Jedna z fotografií, kterou zveřejnil poslanec Dominik Feri (TOP 09) na Twitteru po údajném napadení na Moravě

Reklama

Výběr článků

Načítám