Hlavní obsah

Na dálnici D46 u Prostějova hořel polský autobus, hasiči evakuovali 49 lidí

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětačtyřicet lidí museli hasiči evakuovat při nočním požáru autobusu na dálnici D46 ve směru z Olomouce na Vyškov nedaleko Držovic na Prostějovsku.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár autobusu na dálnici D46Video: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se v nočních hodinách v pondělí podílely na likvidaci požáru autobusu na dálnici D46 v úseku 29. kilometru. Plameny velmi rychle prostoupily celým autobusem, všech 49 osob se dostalo včas do bezpečí do svahovitého terénu,“ informoval mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zcela vyhořelý polský autobus na dálnici D46

U požáru zasahovali profesionální hasiči z Olomouce a Prostějova a dobrovolní hasiči z Prostějova-Vrahovic a Olšan u Prostějova.

Hasiči, kteří později upřesnili, že šlo o polský autobus, zvládli plameny zhruba po půlhodině. Pro cestující byl vypraven evakuační autobus, který je převezl na hasičskou stanici v Prostějově, kde jim byl poskytnut dočasný azyl.

Doprava v místě zásahu ve směru z Olomouce na Vyškov byla dočasně zastavena. Výši škody po požáru vyčíslil vlastník na téměř dva miliony korun. Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností technická závada v motorové části autobusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám