Hlavní obsah

Řidiče BMW, který při honičce s policií boural na D5, obvinili ze dvou trestných činů

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Ze dvou trestných činů obvinil v úterý vyšetřovatel 28letého Poláka, který s kradeným vozidlem BMW X6 havaroval v pondělí ráno při honičce s policií na dálnici D5 u Mýta na Rokycansku.

Nehoda BMW na D5Video: Policie ČR

 
Článek

„Zahájili jsme stíhání pro obecné ohrožení a neoprávněné užívání cizí věci,“ potvrdil Právu rokycanský státní zástupce Milan Pózel s tím, že podá soudci návrh na vzetí obviněného muže do vazby. Hrozí mu až osm let vězení.

Cizinec ujížděl více než dvousetkilometrovou rychlostí po dálnici z Německa do Čech. Pronásledovali ho němečtí policisté, ke kterým se později přidali i čeští kolegové. Řidič jel nejprve po dálnici ve směru na Prahu,  u Berouna z ní sjel a posléze na ni zase najel do opačného směru na Rozvadov.

„U 47. kilometru se  bočně srazil s náklaďákem, což automobil roztočilo a skončil ve středových svodidlech,“ uvedla policejní mluvčí martina Korandová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

BMW po honicce a nehode na D5

Ze záznamu dálniční kamery, která hrozivě vypadající nehodu zachytila, je patrné, že řidič z havarovaného auta vyběhl a zmizel do lesa. Policisté ho následně vypátrali. Podle informací Práva byl řidič pod vlivem pervitinu.

Zda Polák vozidlo přímo ukradl, není jasné, pravděpodobnější variantou je, že šlo najatého řidiče na jeho převoz.

Nehoda německého BMW na dálnici D5Video: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám