Hlavní obsah

Srážka 11 aut uzavřela dálnici D1, provoz bude obnoven až v poledne

Aktualizováno

Dálnici D1 ve směru z Prahy do Brna před sjezdem na Měřín na 131. kilometru uzavřely dvě hromadné nehody. Podle serveru Dopravních informací se srazilo celkem 11 aut, jedno z nich hořelo. Kolony se tvoří v obou směrech. Provoz má být obnoven až v poledne.

Foto: Policie ČR

Vážná nehoda na dálnici D1.

Článek

Nehody se staly v opravovaném úseku dálnice v úseku Velký Beranov. Nejprve havarovaly na 130,5. kilometru čtyři kamiony a dvě dodávková vozidla. U druhé nehody na 131,5. kilometru se střetly čtyři kamiony a osobní vozidlo.

Podle policejní mluvčí Dany Čírtkové se při první nehodě zranili dva lidé, druhá se obešla bez zranění.

Foto: Policie ČR

Havarovaný kamion na D1

Dálnice na Brno je zcela neprůjezdná, ve směru na Prahu provoz velmi pomalu jede. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Rýdla bude provoz na dálnici obnoven až okolo 12. hodiny. Před desátou hodinou se podle Čírtkové podařilo obnovit provoz na 131,5. kilometru.

Foto: Policie ČR

Při nehodě se zranili dva lidé.

Reportér Českého rozhlasu Radiožurnálu uvedl, že dva těžce zranění byli převezeni do nemocnice do Brna a že na místo dorazila těžká vyprošťovací technika.

Ve směru na Brno i na Prahu se tvoří dlouhé kolony, hasiči z pražského směru zabrali jeden jízdní pruh.

Řidiči sjíždějí z dálnice na 119. kilometru na Velký Beranov a vracejí se na 134. kilometru u Měřína. Na křižovatce ve Velkém Beranově, kde jsou dopravní komplikace kvůli silnému provozu, řídí provoz policisté. Ucpaný je i sjezd na Jihlavu.

Foto: dopravniinfo.cz

Kolona před nehodou u Měřína

Komplikace byly ráno i na dálnici D7 na 75. kilometru u Chomutova, kde havarovalo osobní auto. Na místě zasahovali hasiči, jeden člověk utrpěl zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám