Hlavní obsah

Lupič na Prostějovsku přepadl poštu, policie zveřejnila podobiznu podezřelého

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté pátrají po pachateli loupežného přepadení pobočky České pošty v obci Drahany na Prostějovsku. Policie v pátek zveřejnila indentikit s přibližnou podobou muže, který poštu přepadl ve čtvrtek dopoledne, a obrátila se na veřejnost s žádostí o pomoc.

Foto: Policie ČR

Identikit muže podezřelého z přepadení pošty v obci Drahany na Prostějovsku.

Článek

„Ve čtvrtek v 9.30 hodin se měl dosud nezjištěný pachatel dopustit loupežného přepadení pobočky České pošty v obci Drahany. Přes vyslovenou hrozbu požadované peníze nedostal a s nepořízenou odešel neznámo kam,“ uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

K dopadení podezřelého nevedla rozsáhlá pátrací akce v místě a okolí, do které se kromě několika policejních hlídek a služebního psovoda se psem zúčastnili také policisté z letecké služby s vrtulníkem.

„Podezřelý je muž ve věku přibližně 25 let, vysoký 180 centimetrů, střední postavy s vystouplým menším břichem. Má černé, krátce střižené vlasy a tmavé strniště vousů. V době činu měl na sobě oblečenou maskáčovou tříčtvrteční bundu (tzv. parku) modré barvy, rozepínací mikinu bez kapuce světle šedé barvy s tmavými rukávy, šedé triko s černým nápisem ‚ROCKY‘ a šálu tmavě rudé barvy. Na hlavě měl černou pletenou čepici, na nohou světle šedé tepláky. Mluvil česky bez cizího přízvuku či vady řeči,“ řekl k popisu hledaného mluvčí policie.

Muž je podezřelý z loupeže, u níž je trestní sazba až deset let vězení.

„Jakékoli poznatky k hledanému muži je možno sdělit osobně na jakékoli policejní služebně, elektronickou poštou na adresu pv.skpv.ook.podatelna@pcr.cz, nebo na bezplatnou telefonní linku číslo 158,“ dodal František Kořínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám