Hlavní obsah

Opilý ujížděl v ukradeném autě policistům přes dva kraje

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes dva okresy v Olomouckém a Moravskoslezském kraji ujížděl před policisty v sobotu odpoledne v ukradeném autě pětadvacetiletý muž z Bruntálu. Nakonec havaroval, ale rozbitý vůz opustil až pod hrozbou použití střelné zbraně, sdělil Právu policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: Profimedia.cz

Policejní honička za opilým řidičem vedla přes dva kraje. Ilustrační foto

Článek

Muž se podle něj nejprve kolem 14. hodiny v Šumperku lstí dostal ke klíči od osobního automobilu značky Škoda. „Tvrdil jeho majiteli, že potřebuje půjčit klíče, aby se dostal do domu. Ten mu vyhověl. Na svazku byl i klíč od nedaleko zaparkovaného auta, kterého se pak zmocnil,“ uvedl mluvčí.

O několik desítek minut později byl podle něj muž jedoucí v odcizeném autě zastavován policejní hlídkou v Petrově nad Desnou na Šumpersku v Olomouckém kraji. „Výzvu k zastavení neuposlechl, naopak se pokusil policistům ujet. Při pronásledování nereagoval na opakované výzvy pomocí výstražného a zvukového zařízení a při bezohledné jízdě několikrát ohrozil bezpečnost silničního provozu,“ popsal Kořínek.

U obce Žďárský Potok na Bruntálsku v Moravskoslezském kraji podle něj mladík nezvládl řízení a havaroval. I přes to pokračoval v jízdě ještě dalších 500 metrů, než zastavil. „Z automobilu vystoupil až pod hrozbou namířené střelné zbraně a byla mu nasazena pouta,“ poznamenal mluvčí.

Při dechové zkoušce policisté muži naměřili 2,09 promile alkoholu. „Je podezřelý z přečinů neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal Kořínek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám