Hlavní obsah

Tři cizinci na Třebíčsku zbili mladé muže a sebrali jim mobily

– Třebíč

Pěstmi a kopanci zbila podle policie minulý týden v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku trojice cizinců tři mladíky ve věku okolo 20 let. Policisté útočníky zadrželi v ubytovně a obvinili je z loupeže. O případu policie informovala ve čtvrtek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Napadení se odehrálo v ulici Třebíčská kolem deváté hodiny večer, kdy skupinka agresivních cizinců ve věku 19 a 22 let potkala trojici vrstevníků. Mluvčí policie Jana Kroutilová ve čtvrtek uvedla, že je zbili pěstmi a kopanci. Následně jim měli vzít mobilní telefony a další osobní věci.

„Policisté po příjezdu zjistili, že dva z nich mají viditelná zranění. Jeden ze zraněných byl záchrannou službou odvezen do nemocnice, druhý ošetření odmítl,“ uvedla Kroutilová s tím, že se okamžitě rozběhlo pátrání po útočnících, do kterého se zapojil také psovod.

Během tři hodin policisté dopadli tři podezřelé v ubytovně. Dva z nich byli opilí, nadýchali víc než jedno promile alkoholu. V ubytovně policisté našli uloupený mobil, další telefon a peníze v celkové hodnotě 10 tisíc korun byly nedaleko místa přepadení.

„Dva devatenáctiletí a jeden dvaadvacetiletý muž byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl kriminalista Milan Špaček. Hrozí jim až deset let vězení. Národnost cizinců policie nesdělila.

Reklama

Výběr článků

Načítám