Hlavní obsah

Na pražském Strahově hořelo, hasiči nasadili dvě Cobry

Novinky, jap
Praha

Ve Skokanské ulici na pražském Strahově hořelo v noci na neděli několik budov, včetně několika garáží a přístřešků. Požár zaměstnal devět jednotek hasičů, kteří nasadili dvě speciální hasicí zařízení Cobra. Likvidace plamenů zabrala několik hodin.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční požár na StrahověVideo: Novinky

 
Článek

Hořet začalo okolo 22. hodiny. Na místo nejprve vyjely dvě jednotky hasičů, postupně byly povolány posily z řad profesionálních i dobrovolných hasičů. „Jednalo se o požár soustavy budov na rozloze 30x20 metrů, včetně bývalých fotbalových šaten, garáží, či přístřešků. K zásahu bylo nasazeno šest vodních proudů a dvě speciální hasící a řezací zařízení Cobra,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Policisté uzavřeli Tomanovu i Skokanskou ulici. Problém dělal především mráz, kvůli kterému na silnici namrzala voda používaná k hašení. Na místo proto vyjeli silničáři, kteří posolili okolní ulice. Hasiči pak pomocí lopat rozházeli sůl i v okolí hořících budov.

Kvůli počtu zasahujících jednotek vyhlásili hasiči II. stupeň požárního poplachu. Požár se podle prvotních informací obešel bez zranění.

„V přístřešcích a garážích hořel převážně odpad. Požár zasáhl také střešní konstrukci,“ doplnil Kavka.

Proč začalo hořet nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů. Některé z vyhořelých budov obývali před požárem bezdomovci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám