Hlavní obsah

Policie objevila ve skladu Alibaby za Prahou nelegálně pracující cizince

Novinky, jap

Několik policejních dodávek najelo v pátek dopoledne do areálu VGP Parku na okraji Jenče u Prahy, kde má své překladiště největší čínský internetový prodejce Alibaba. Policisté při kontrolní akci odhalili pět nelegálně pracujících cizinců.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní razie v překladišti e-shopu Alibaba u PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Podle svědků přijelo do logistického areálu čínské společnosti Alibaba, pro niž sklad provozuje firma 4PX Express, několik policejních dodávek, které podle všeho patří středočeské cizinecké policii. Policisté pak vešli do haly, kde kontrolovali všechny zde zaměstnané cizince. Těch mělo být na místě v době kontrolní akce zhruba 150.

„Můžeme potvrdit, že v jedné ze společností na Praze-západ dnes proběhla kontrola zaměřená na zaměstnávání cizinců. Při akci bylo zjištěno pět cizinců ze zemí bývalého bloku Sovětského svazu, kteří zde pracovali bez příslušných povolení. Tyto cizince proto středočeští cizinečtí policisté zajistili a převezli k dalším úkonům na policejní služebnu,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Je pravděpodobné, že policisté nelegálně pracující cizince vyhostí z České republiky.

Překladiště pro největší čínský e-shop Alibaba funguje na okraji Jenče přibližně rok. Zaměstnávat má až 500 lidí. V překladišti je především zboží určené pro německý trh.

Reklama

Výběr článků

Načítám