Hlavní obsah

Policie podezírá dvě Bulharky z okrádání lidí v Hatích

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hatě

Dvojice žen z Bulharska, zdržující se ve Vídni, měla ráda návštěvy České republiky. Nelákala je ale turistika ani památky, podle policie jezdily vykrádat lidem kapsy do Hatí na Znojemsku. Jedna z žen je ve vazbě, po druhé kriminalisté pátrají. Údajné kapsářky rovněž zachytila bezpečnostní kamera v obchodě.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie podezírá dvě ženy z kapesních krádežíVideo: Policie ČR

 
Článek

Jednatřicetiletá a o rok starší žena se podle policie věnovaly okrádání návštěvníků v nákupní zóně Hatě u Chvalovic na Znojemsku. Jejich obětí se na sklonku minulého roku stal muž ze Znojemska. Když přijel za nákupy, před začátkem obchůzky obchodů se zastavil u bankomatu. Muž vybral osmdesát tisíc korun, což neuniklo oběma ženám.

„Peníze si volně vložil do tašky, kterou měl zavěšenou přes rameno, a obezřetně si na ní zapnul zip. Neuběhla však ani hodina a byl nepozorovaně okraden. Okradeného muže sledovaly dvě ženy. Jedna z nich mu nejprve rozepnula zip v horní části tašky a zmocnila se celého balíčku volně uložených bankovek,“ uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Přijela znovu do Hatí

Dvojice se do další akce pustila v obchodě, kde tlačenice zákazníků dotvářela ideální podmínky pro její čin. Zlodějky měly smůlu, jejich počínání zaznamenala kamera a následně znojemští policisté ve spolupráci s rakouskými kolegy věděli, koho mají hledat. „Obě mají trvalé bydliště v Bulharsku, ale v poslední době se zdržují ve Vídni. Obě jsou také v Rakousku vedeny v pátrání. Důvodem je podezření z opakovaných krádeží,“ informovala mluvčí s tím, že krádežím se ženy věnovaly také u našich sousedů.

Jedna z žen je ve vazbě, policie ji zadržela, když se do Hatí znovu přijela podívat. „Jestliže jí bude vina prokázána, hrozí jí podle trestního zákoníku odnětí svobody na jeden rok až pět let. Po druhé z dvojice nadále pátráme,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám