Hlavní obsah

Vlak na Olomoucku smetl auto na přejezdu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osobní vlak se ve středu odpoledne srazil s osobním automobilem na železničním přejezdu u Odrlic na Olomoucku. Ve vlaku v té době sedělo pět cestujících. Nikdo nebyl zraněn. Řidiče vozidla, který v něm zůstal zaklíněn, vyprošťovali hasiči. Železniční trať z Litovle do Senice na Hané byla uzavřena. Právu to řekla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Srážka vlaku s autem v Odrlicích

Článek

Srážka se podle mluvčího Drážní inspekce Jana Kučery stala v 14:42. „Bylo to na železničním přejezdu chráněném výhradně výstražnými kříži, který je bezprostředně u zastávky v Odrlicích. Je plně na uvážení řidiče, zda na něj vjede, či nikoliv,“ uvedl Kučera.

Řidič auta po nehodě zůstal zaklíněn ve vozidle a nemohl ven. „Vyprostili ho až hasiči. Naštěstí vyvázl bez zranění,“ dodala Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Srážka vlaku s autem v Odrlicích

ČD, jak Právo informoval jejich mluvčí Radek Joklík, na trať nasadili náhradní autobusovou dopravu. „Po sedmnácté hodině by tam měl být provoz obnoven,“ konstatoval Joklík. Později dodal, že odhadnutá škoda je 40 tisíc korun na osobním voze a 20 tisíc na vlaku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám