Hlavní obsah

V Otrokovicích hořel transformátor

Otrokovice
Aktualizováno

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v noci na středu u požáru transformátoru v Otrokovicích na Zlínsku. Podle vyšetřovatele hasičů transformátor vybuchl a exploze poškodila i dva sousední transformátory. Událost způsobila asi sedmiminutový výpadek dodávek elektrické energie, řekla mluvčí společnosti E.ON Martina Slavíková.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Zlínští hasiči (ilustrační foto)

Článek

Hořelo v areálu rozvodny v lokalitě Jaříč. Hlášení o požáru transformátoru přijali hasiči před půl druhou v noci. Na místo vyjížděli se třemi automobilovými cisternami a jedním kombinovaným hasicím automobilem. V době jejich příjezdu hořel podle mluvčího Romana Žemličky transformátor umístěný ve výšce asi pěti metrů nad zemí.

„Hořící olej vyteklý z transformátoru zapálil travní porost u paty příhradového sloupu. Na místo se dostavil pracovník pohotovostní služby a s velitelem zásahu se dohodli na postupu hašení. Z důvodu možných větších škod nebyla soustava vysokého napětí odpojena, a hasiči tak uhasili pouze hořící travní porost. Transformátor se nechal kontrolovaně vyhořet,” uvedl Žemlička.

Předběžná výše škody byla vyčíslena na 1,5 milionu korun, dodal.

Podle mluvčí E.ON Slavíkové měl transformátor technickou závadu. „Výpadek dodávek elektřiny trval necelých sedm minut, od 01:07 do 01:13. Zasáhl Otrokovicko, Hodonínsko, Kyjovsko a Uherskobrodsko. Nyní už vše funguje naprosto bez problémů," uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám