Hlavní obsah

Ministryně Dostálová: Policie mě v kauze CzechTourismu prověřuje

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, rav

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zasahovali ve středu na ministerstvu pro místní rozvoj, kam si přišli pro důkazy v kauze CzechTourism. Ministryně Klára Dostálová (ANO) přiznala, že ji policie prověřuje. Doma jí zabavila počítač.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje v centrále CzechTourism v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Podle serveru E15 má být ministryně hlavní podezřelou v případu, a to údajně ze zneužití pravomoci a z dotačního podvodu.

„Policie byla ráno u mě doma s dotazem, jestli mám doma nějakou služební techniku. Samozřejmě mám. Policie si odvezla počítač,” řekla ministryně.

Policii prý neodpovídala na žádné dotazy a vůbec neví, proč na ministerstvu byla. Nikdo prý nebyl zadržen ani obviněn.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová vystoupila 21. listopadu 2018 na tiskové konferenci k proběhlému zásahu policie v budově ministerstva.

Doplnila, že ji policie prověřuje z logiky věci, protože je nadřízenou CzechTourismu.

Mluvčí agentury CzechTourism Renata Kasalová Právu řekla, že se vyšetřování týká hospodárnosti zakázek z dřívějších let. Neupřesnila, jakých zakázek ani z jakých let.

Pozdezření z dotačního podvodu

Podle serveru je ministryně podezřelá ze zneužití pravomoci a dotačního podvodu, ke kterému mělo dojít v roce 2016, kdy působila jako náměstkyně pro cestovní ruch.

„Náš útvar ve středu prováděl úkony trestního řízení. Podávání informací má vyhrazeno městské státní zastupitelství,“ uvedl mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

„Mohu potvrdit, že na ministerstvu pro místní rozvoj probíhaly úkony trestního řízení, které dozoruje Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2. Zadržen nikdo nebyl, probíhalo zajišťování důkazů,“ řekl Novinkám mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Zásah souvisel se zakázkami agentury CzechTourism, doplnil pro ČTK šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Tomáš Svoboda. Kriminalisté byli přítomni také v centrále CzechTourismu ve Vinohradské ulici.

„Potvrzujeme, že v budově ministerstva zasahovala policie, které jsme poskytli veškerou součinnost. Žádné bližší informace nebudeme poskytovat,“ doplnila mluvčí ministerstva Veronika Vároši, která nechtěla komentovat, čeho se zásah týká, ani o jaké důkazy jde.

Budova ministerstva pro místní rozvoj, kde zasahovala policieVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám