Hlavní obsah

Zlodějům stačila minuta na vykradení bytu v Praze. Nájemníci tvrdě spali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přibližně třináct minut páčili dveře do bytu neznámí zloději na pražském Žižkově. Když se dostali dovnitř, stačila jim necelá minuta, aby si odnesli cennosti za 60 tisíc korun. Trojice nájemníků přitom v klidu spala.

Nic jsem neslyšel, řekl nájemník, který v době vloupání spalVideo: Policie ČR

 
Článek

Vloupání se odehrálo 31. října v Cimburkově ulici. Kamery na chodbě domu zachytily pohyb dvou mužů, kteří obhlížejí byty s cigaretou v ústech a s lahví s pitím. Nakonec si vybrali jeden z bytů a společnou silou se snažili dostat dovnitř. Povedlo se jim to za asi 13 minut.

„Z bytu si po vypáčení dveří odnesli notebook a dvě peněženky s platebními kartami, penězi a doklady v celkové hodnotě přesahující 60 tisíc korun,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž se culil do kamery v domě.

„Šel jsem spát okolo jedné, nejhorší je pocit, že vy spíte a nějaká osoba vám chodí po bytě. Byla hluboká noc, nic jsem neslyšel, ale potkat bych je nechtěl. Je to moje první taková zkušenost a doufám, že poslední,“ vylíčil nájemník bytu, který si nepřál být jmenován.

Případ policie vyšetřuje jako trestný čin krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Informace o podezřelých přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám