Hlavní obsah

Muž, který postřelil hráče airsoftu, je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk

Policie podezírá 25letého muže, který postřelil v sobotu u Milovic 30letého hráče airsoftu, z trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Střelec na hráče vystřelil v domnění, že střílí airsoftovou zbraní, byla to však zbraň ostrá. Policie odmítá komentovat informace, že zbraň patřila policistovi, jak se spekulovalo po činu.

Airsoftová hra u středočeských MilovicVideo: aktu.cz

 
Článek

„Muž, který střílel, je podezřelý z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Zbraň byla soukromá a legální, majitele máme ztotožněného. Zda zbraň patřila policistovi, komentovat nebudu,“ řekla Novinkám mluvčí policie Petra Potočná.

Podle původních nepotvrzených informací se jednalo o zbraň policisty, který ji nejspíš odložil, a mladý muž z ní pak vystřelil. Generální inspekce bezpečnostních sborů se případem nezabývá. „Případ do současné doby spadá do kompetence Policie ČR,“ uvedl mluvčí inspekce Martin Strouhal.

Majitel zbraně se každopádně podle Potočné dopustil přestupku, protože svou zbraň řádně nezabezpečil. Prohřešek bude následně oznámen příslušnému policejnímu odboru, jenž má na starosti zbraně. Dechové zkoušky u účastníků byly negativní.

Foto: Novinky

Neštěstí zřejmě během airsoftové hry zavinila záměna pistolí.

Nešťastná událost se stala v sobotu dopoledne u středočeských Milovic. Pro postřeleného muže přiletěl vrtulník. „Pacient měl vážné poranění hrudníku. Zajistili jsme u něj dýchací cesty a připojili na plicní ventilaci. Pak byl převezen vrtulníkem do střešovické nemocnice v Praze,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám